tirsdag 15. juni 2010

Richard Herrmann

Det er trist å lese på NRK sine nettsider at den mangeårige Londonkorrespondenten Richard Herrmann er død, 90 år gammel.

Gjennom mange år var han NRK sin stemme fra London, det var hans by. Her jobbet han for Reuters hvor han blant annet ble britisk redaktør.

Når han senere ble NRK sin mann i London leverte han jevnlige kåserier. Han kombinerte stor kunnskap med en humoristisk fortellerstil. Herrmann sine kåserier er både lærerike og morsomme. Han tar for seg slekten til hertugen av Marlbourugh sin lange historie fra den første hertugen helt frem til Winston Churchill. Her får man intriger på kongen sitt soveværelse og glimt inn i personen Churchill under 2. verdenskrig. Han forteller levende om Tudorene og deres sterke kvinne Elisabeth den 1. En av historiens viktigste kvinner.

Han tar for seg historien til britiske statsministre og fallet til det britiske imperiet, alt med kunnskap og glimt i øyet.

Nå under VM må jeg også nevne boken: "da ballen ble rund og andre historier." En fantastisk bok med de sprøeste og morsomste innblikk i fotballens fantastiske verden. En bok som tente min fotballinteresse for cirka 20 år siden. Etter å ha lest den boken var jeg fotballfrelst.

Sjekk ut Richard Herrmann sine kåserier på NRK Gull sine nettsider: http://nrk.no/kanal/nrk_gull/1.5486618 de vil gi et helt nytt syn på historie.

Hvil i fred og takk for mange hyggelige stunder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar