torsdag 21. oktober 2010

Keith Richards

Snart kommer den etterlengtede selvbiografien til et av rockens store ikoner, Keith Richards. Noen teasere er allerede lekket ut, som at ekskona til Keith mente Mick Jagger var dårlig utstyrt. Hun var forøvrig sammen med Stonesgrunnlegger Brian Jones en periode før hun endte opp med Keith. En gang imellom der spilte hun inn noen pikante filmscener med Mick, slik sett har hun nok mer intim kjennskap til Stones enn de fleste.

En annen er at når Johnny Depp forberedte seg til rollen som Jack Sparrow fikk han lov til å være hjemme hos Keith, for å studere oppførselen til en ruset mann. Keith visste ikke hvem han var og trodde han var dealeren til sønnen og lot ham derfor være.

Jeg gleder meg enormt til å lese Keith sin egen story. Han har vært med siden rocken var ny og har laget noen av rockens mest legendariske låter. Han har selv sagt at det var enkelte perioder han ikke husker noe av, men at han har fått god hjelp av venner til å rekonstruere noen tapte år.

Å få Keith sine egne kommetarer til ting som, grunnleggelsen av Stones,Brian Jones sitt dødsfall, Altmount, Exile on main street, den blinde jenta som fulgte Stones på 1977 turneen i USA som han tok seg av, bruddet med Mick, solokarrieren, dopavvenningen, gjenforeningen av Stones og ikke minst om det legendariske fallet fra palmetreet for noen år siden, kan virkelig bli fantastisk.

Keith har også endel gode replikker, som: "Jeg har aldri hatt problemer med dop, bare med politiet." En annen gang Stones var i studio fortelles det at Slash kom innom og ville jamme,var Keith sitt svar var:" Look kid. I like you, but you are not getting anywhere near my fucking amps." En annen gang kom Duran Duran innom og spurte hva Stones gjorde i rommet sammen, svarte Keith:"It´s called playing music man and it´s the only way we record you snotty little turd."

Keih har også uttalt at han ikke tar dop lenger, kvaliteten er ikke lenger god nok. Han uttalte faktisk at han hadde kuttet ut alt usunt, med en vodka i den ene hånden og en røyk i den andre.

Som en personlig melding til alle kjente, ikke planlegg noe med meg den 29. og muligens den 30. oktober, for da fordyper jeg meg i historien om en av rockens største personligheter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar