lørdag 6. august 2011

Paul Scoles

Jeg vil gjerne henge meg på i hyllesten av en av tidenes beste midtbanespillere, lille Paul Scholes.

Paul ble visstnok oppdaget av Brian Kidd sent på 80 tallet og ver et resultat av ungdomsarbeidet fergie startet med når han kom til klubben. Han viste interesse for spillerene over lang tid og fikk dem til å føle seg hjemme og ønsket på Old Trafford. Paul Scholes var egentlig Oldhamspiller, men signerte sin første kontrakt med United på grunn av det langsiktige arbeidet klubben hadde lagt ned.
På Old Trafford var folk skeptiske når de fikk se denne lille rødtoppen, men han overbeviste raskt på banen og ble en viktig del av Class of 92, ungdomslaget der bare en ikke ble proffesjonell spiller.

I likhet med resten av class of 92 trekker Paul frem Eric Cantona sin betydning for laget. Det var han som viste dem alle hvor hardt man måtte jobbe for å bli Unitedspiller.

Han startet karrieren på A-laget som spiss, men endte opp som midtbanespiller. Her kom overblikket, touchen og pasningskvalitetene til sin rett. Svakheten må vel derimot ha vært taklingene, når Scholes mistet ballen har jeg mange ganger hatt hjertet i halsen og bare lurt på om han får rødt eller gult kort for taklingen han kastet seg inn i.

Paul var den rolige av class of 92, når Giggs og Beckham datet Spice Girls var Paul å finne på tribunen på Boundary Park sammen med sønnen for å se Oldham spille.

Han har aldri likt seg i rampelyset og hater å ha fokuset på seg selv. Det er ganske typisk Scholes at han takket nei til å bli med England til VM i 2010 fordi det ikke var Capello selv som ringte, hadde han ringt personlig hadde Paul blitt med England til VM selvom han hadde trukket seg fra landslaget.

Når han takket for seg etter sin testimonialkamp sa han typisk nok at han var glad det var gjort og hevdet etter kampen at grunnen til at det kom 75000 var at folk ville se Cantona tilbake på Old Trafford, men det var feil Alle var der for å hylle en av tidenes beste og mest trofaste spillere. I Dagbladet sin artikkel etter testemonialen er det et bilde av Paul Scholes og Pele. Det er mot spillere som Pele, George Best, Bobby Charlton og Ryan Giggs man må måle den lille rødtoppen fra Salford, Premier League blir garantert fattigere uten Paul Scholes

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar